Monday, March 31, 2014

Reunion update pics!!

After 17 years!! U guys still havoc esp the gojes...ponat gelak tau...thanks guys for making the day purrfect...love it!!

Thanks for the souvenirs gojes!!♥

Thursday, March 27, 2014

Mini Tissue Holder

This coming saturday ada reunion untuk my ex-classmate masa kat maresma. Lama tak jumpa each other..kami akan luncheon together kat KL.

Alhamdulillah..berjaya jugak jahitkan something untuk the 8 gojes yang akan datang nanti. Mula-mula nak jahitkan mug rug..tak jadi. Then tukar jadi brooch pun tak jadi..last minute, i decided untuk buat mini tissue holder ni untuk diorang.

How the reunion after 17 years will be turn out? Just wait and see...hehe tak sabar nak jumpa semua yang datang nanti..insyaallah. See u all there guys..

Love and Salam ~Marie~

Wednesday, February 12, 2014

Langsir Rumah Baru

Insyaallah..langsir ni untuk rumah baru nanti. Bila agaknya nak pindah tu? Masih dalam planning..hanya menunggu tika dan masa yang sesuai.

Saya beli kain langsir ni color merah maroon gitu di Kamdar, KBJ (kompleks bukit jambul) dengan harga RM9.90 semeter. Kain cream tu pulak..untuk dual layer di bahagian living room. Harga RM4.90 semeter.

Kalau berkesempatan..insyallah nak cari kain lagi untuk langsir bilik-bilik. Semoga Allah permudahkan dalam urusan kami ini..insyaallah.

Love and Salam ~Marie~

Wednesday, January 8, 2014

Sessi mengemas meja si abang

Start dengan sessi mengemas..pastu mama terlukis pulak atas yogurt cup yg kosong itu..hihi. Suka je mama menyonteng..guna pulak my set starpie baru..mmg yummehh!!

Stationary cup with initial abang MKZ recycled from yogurt cup..hmm not bad kan?

Love and Salam ~Marie~

Saturday, December 21, 2013

Few projects closed

Puan As nak suruh saya tolong buatkan bags ni untuk puteri-puterinya dan maidnya.

Bags puteri-puterinya dgn initial DZ & DH seakan kembar kan..lahir tahun yang sama tapi tarikh berbeza..kagum i..hihi

Tak la sehebat mana jahitan saya tau..harap puan as maafkan ek apa yg xbegitu kemas..

Love and Salam ~Marie~

Tuesday, December 17, 2013

First blind date

*Lovely Canvas*
Alhamdulillah dah selamat minggu lepas berjumpa dengan zila mamaD. Janji punya janji akhirnya berjumpa la kami di hospital pantai. Zila dah ada post pun pasal Blind Date kami :D hehe

Pagi sabtu tu dah ada plan nk jumpa zila di hotel dia stay tapi tanpa disangka-sangka anak saya yg kecik di tahan pulak selepas check up pagi tu sebab temp badannya 39.8 celcius dan doc nak buat thorough check up..heran kenapa demamnya on off saja.

Pertemuan dgn mamaD yg singkat di hospital..mcm dah lama berkenalan. Jumpa jugak saya dgn virtual friend saya ni. MamaD ni mmg peramah orangnya. Aaa nanti kalau kami ke Putrajaya bolehla melawat mamaD sekeluarga..insyaallah. Comel sungguh si abang berdua tu..tak sempat jumpa mr right zila n also babynya. Kirim salam ek..

Thank you so much zila sebab susah2 hantarkan canvas saya tu. Sangat suka dan appreciate that very much!! Tunggu project nak kick off jer ni..hihi

Semoga ukhuwah kita berpanjangan. Salam from penang..

~Marie the morning glory~hihi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...