Sunday, July 15, 2012

Rama-Rama Malam


Bila malam menjelang

Hari mulai malam

Rama-rama sudah pulang ke sarang

Adakah sarang untuk Rama-rama?

Tidur di manakah mereka?

Adakah aman persekitaran mereka?

Tiada jawapan kerana saya bukan Rama-rama

Saya hanya membuat Rama-rama kait ini di malam hari ;)

"CROCHET BUTTERFLIES"

START
Chain 4. Make a Ring
Chain 4. 3 DTR (Double Treble Crochet) to Ring. Chain 4. Sl St to Ring.
(Repeat)
Chain 3. 3 DTR to Ring. Chain 3. Sl St to Ring.
(Repeat)
Make the body with different color of yarn. Use needle stitch around the body.
END

Hasil EMPAT (4) Sekawan

Love and Salam ~ Marie ~

5 comments:

MamaDaniel said...

waa... rama-rama.. suka... :)
thanks for sharing the pattern cik marie! :D

Puteri Nurhayati said...

Comel! Boleh letak atas headband. :)

Marie said...

@to Zila: Mari la sama-sama kita buat rerama :D mmg cute sangat!

@to Yati: Mmg boleh letak atas headband, cute! Sayangnya saya takde puteri..huhu :( takkan saya nak pakai pulak? hehe buang tebiat..

lia said...

cutenya rama2...saya pun baru je lps kait si rama2 ni...tp pattern besar sikit..

Marie said...

Empat sekawan ni dah jadi brooch - token of appreciation to my son's teachers kat his kindy :)

Rama-rama cik lia pun cantik! Berkepak-kepak..nice

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...