Monday, October 31, 2011

Sewing Machine Table Cover ~ Binding jeee


I made a binding tape to cover the edge of these sturdy material (agak tebal la this material). I am not sure what is the type of this material, my SIL's friend gave it to me. The longest time taken is to make the binding tape :p LOL. Jarang-jarang buat binding tape so keras tangan la sikit..hehe

All the binding process, I can say "easy peasy" :) Alhamdulillah...walaupun tercucuk jarum tu a few times la kannn :D dah terbiasa, so no big deal...konon~

The old table is now covered. Lega rasa bila nak menjahit table tu semua covered and it looks nice to me ;) perasaan sendiri~ what to say...

Love and Salam ~ Marie

6 comments:

MamaDaniel said...

wah cik marie.. sudah gear 5 nih.. :)

rajin nyer alas meja menjahit.. saya berangan nak cat jer.. tapi boss x approved.. hahaha

Marie said...

blum gear 5 lagi ni zila, kalau gear 5, tak tido malam la saya..menjahit je kerjanya~ :D

saya geram tgk meja tu..sbb tu kena buat jugak cover..

Yati said...

Bestnya tengok mesin jahit Marie. :)

Marie said...

Mesin jahit Janome Yati. Saya beli sebab Epal bagi free class skali ;D

Futhermore, baru nak berjinak-jinak dalam bidang ni..hehe. Btw, saya suka tgk all your crosstitch work, cantik!!

Yati said...

Thanks, Marie.
Mesin jahit Janome tu dari Yati anak satu sampai anak tiga, nak beli tapi tak terbeli-beli. :)

Marie said...

InsyaAllah nnt dapatla tu. Byk2 doa Yati, mana tau dapat free sebijik ke..hehe. Who knows..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...