Monday, October 31, 2011

Felt Zipper Purse


This idea datang sebab I need a new purse so bad!~ huhu...konon nak pi shopping kat Queensbay Mall tapi tak terjumpa pulak purse yang betul-betul berkenan di hati. Yang berkenan di hati tu ada la I tengok online ~ COACH gitu....hahahha. Tak kuasa aku nak pakai yang mahal, tengok je boleh la...:p LOL

For time being, I akan guna this Felt Purse. Walaupun takde la jenama tapi it's handmade hookey :) buatan tanganku sendiri tau! Itu lagi mahal dan bererti ~~ ;) pujuk hati sendiri...

Ok, first thing kena la cari all the bahan-bahan for this project;
A Lining ~ Cotton Fabric 8" x 10"
B Felt 8" x 10"
C Wristlet 2" x 13"
D Zipper 8"
E Ric Rac Ribbon 8" x 2
F Flower Buttons
G Glue

Then boleh la mulakan kerja-kerja menjahit :) The tutorial can be found here theadventuresofbluegirlxo. Happy Sewing!

Love and Salam ~ Marie

7 comments:

MamaDaniel said...

Kelasss cik Marie.. purse jenama ladycino nih... 100% buatan tangan.. :)

asZmin abdul rahim said...

I loike!! bila la boleh start tgk label "Marie" in every of your crafts?? hihihih

Marie said...

@Zila: 100% handmade tu..mahal tau! haha..:p

@Imin: InsyaAllah hopefully label tu akan ada xlama lagi..hehe

Yati said...

Cantik purse tu, Marie! :)

Marie said...

thank you Yati..:)

asZmin abdul rahim said...

by the way.. mmg tak leh nk p mana dah bila dok tgk everylink.. (not everylink.. i stuck with one when i pick one. there are so many of them so d*m* talented!)

Marie said...

haha..xkan tengok je. bila nak start menjahit ni? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...