Friday, November 4, 2011

Projects for Baby


InsyaAllah! Hopefully semua projects ni akan menjadi...sebab I nak la jugak baby merasa pakai apa yang mama jahitkan kan kannn :D

1. Baby Crib Quilt (berdebar-debar rasa nak buat sebab ni first time nak buat baby quilt...hopefully boleh buat lapik in baby's crib nanti)

Teringin nak buat Baby Crib Charm Quilt...tapi rasa macam mahal je nak beli designer's charm square. Thus, I decided to buat sendiri la kot, InsyaAllah. This is the calcualtion for my Baby Crib Quilt;

Baby Crib Quilt size will be 45" x 60"
A charm square 5" x 5"
0.5" will be for seam and finished square is 4.5"

Charm square needed;
Width : 45" / 4.5" = 10
Length : 60" / 4.5" = 13.3 ~ I will use 13

End of calculation! :D

 
2. Baby Bedding Set (macam kiut je ada satu set semua sama kann...)
Nice baby bedding set from ADR's Treasures

3. Baby Snuggler (ni mcm bedung untuk baby, senang sikit kot kalau pakai mcm ni...let's try)


All the best!

Love and Salam ~ Marie

2 comments:

Yati said...

Chaiyok Marie! You can do it! ^_^

Marie said...

Yes we can! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...